Jdi na obsah Jdi na menu

1.kolo Českého poháru v Letohradě 2015.

9. 6. 2015

Od pátku 5.6. do neděle 7.6. se v mírně řečeno teplém počasí konalo 1.kolo Českého poháru v letním biatlonu žactva,dorostu a dospělých. Už předcházející dva víkendy, jak v Plzni, tak i v Liberci naznačovaly, že se nemusíme výsledkově v poli závodníků ztratit.

Dala se předpokládat větší účast vzhledem k popularitě našeho sportu. Skutečnost však předčila očekávání.Téměř 500 závodníků na startu znamenalo, že se závodilo od rána do večera. Dopoledne závodili dorostenci a dospělí. Dařilo se, zvítězila Nika Majcherová a Jana Gittlerová, Zuzka Rozsypalová byla osmá a Šárka Půlkrabová sedmá. Odpoledne závodili žáci,začali jsme překvapivým umístěním Filipa Bažanta, prvně na závodech sestřelil všechny terče a skončil těsně za stupni vítězů na čtvrtém místě. Střelecky se dařilo i Adélce Vašákové a Patrikovi Majcherovi a oba obsadili místa v třetí desítce.Vzhledem k tomu, že v každé kategorii startovalo více jak šedesát závodníků, bylo to dobré umístění. Nedařilo se pouze Jirkovi Rozsypalovi .Jitka Gittlerová v nejpočetnější kategorii dobře střílela a skončila osmnáctá. Nakonec největší želízko v kategoriích žáků Pepa Zátka.V jeho kategorii je největší konkurence a tak páté místo je super. Velkou část závodu vedl, aby mu v závěru trochu došly síly. V daném počasí nic výjimečného.

V neděli se k tropickému počasí přidal vítr.To pro biatlon znamená upravovat miřidla při závodě podle toho jak silný vítr fouká.Přes malé zkušenosti některých závodníků se střelecky celkem dařilo.V malém záuzraku pokračoval Filip,po ukončení střelby mu na terči zůstal pouze jeden nesestřelený.Bylo z toho tentokrát páté místo,nečekaný úspěch na prvních velkých závodech.Patrik tam nechal nesestřelené tři a tak ani zlepšený běh na vylepšení umístění nestačil.Adélka taktéž na prvních celostátních závodech sestřelila čtyři z pěti a skončila třicátá.Nedařilo se opět Jirkovi a tentokrát ani Jitce a ani oni si nepolepšili.Pech si vybral Pepa.Jeho výkon by stačil opět na páté místo,bohužel rozhodčí byly jiného názoru a pro nesprávnou manipulaci se zbraní byl diskvalifikován.

Odpoledne vítr ještě zesílil.Ale to nezabránilo dobré střelbě Niky a Jany,Nika byla opět první a Jana tentokrát druhá.Polepšila si i Šárka byla opět sedmá a Zuzka  jedenáctá.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář