Jdi na obsah Jdi na menu

Náročný víkend

18. 4. 2012

a6.jpgTentokrát čekal závodníky klubu biatlonu velice náročný víkend.Začal v pátek 13.4. v Jablonném v Podještědí.Běželo se čtvrté kolo Českolipské ligy jako hodinovka a dvanácti minutovka.Všichni naši závodníci nastoupili na dvanáctiminutový běh a nejen že si zlepšili své osobní rekordy,ale  v početném startovním poli se  dobře umístili.Nika Majcherová vyhrála kategorii žákyň mladších i celkové pořadí,Týna Sihelníková kat. žákyň starších(celkově sedmá).Milan Vašák byl mezi žáky sedmý a Šárka Půlkrabová v ženách pátá.Závod na umělém povrchu se vydařil  a vyzkoušeli jsme si závod na dráze.

V sobotu 14.4. pro nás začala letní biatlonová sezona závodem v Kadani.Zúčastnili jsme se v nebývale velkém počtu, chyběla jen Věra Junková  a Jan Doubek,Sedm závodníků  jelo především ověřit formu v souboji se soupeři z Ústeckého a Plzeňkého kraje.Zatímco v žákovských kategoriích se nám dařilo především běžecky v kat.dospělých se přidala i dobrá střelba.Střelba Šárky Půlkrabové a Jany Gittlerové,biatlonovou řečí za čtyři a Markéty Pilné za pět je na začátek více než dobré.V kategorii žákyň B Nika přes nepovedenou druhou střelbu téměř zlikvidovala ztrátu,na vítězství chybělo pouze 9 vteřin.Týna získala první umístění na stupních vítězů,byla druhá,Milan naopak těsně pod stupni zústal,byl čtvrtý.Svůj první oficiální závod absolvovala Jitka Gittlerová,zatím se nedařilo střelecky,ale výborným během sia6.jpg vybojovala druhé mísro v kat.žákyň A.V ženách patřili stupně jen našim závodnicím,po trochu podivném průběhu závodu se podělili v pořadí první Jana Gittlerová , druhá Markéta Pilná,třetí Šárka Půlkrabová.

 

V neděli se běželo páté kolo Českolipské ligy.Ve Cvikově jako Běh Cvikováčku.Čtyři závodníci kteří absolvovali celý víkendový program se opět neztratili.Na hezkých tratí Údolím samoty nejprve v ml.žákyních byla Nika třetí ,aby pak vyhrála kat.juniorek.Šárce se opět dařilo v kat mílařek,byla třetí.Třetí byla i Týna v starších žákyních a pátý Milan v kat. starších žáků. a20.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky Cvikováček.

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář