Jdi na obsah Jdi na menu

41.ročník Běhu K. Šenovem

17. 5. 2017

41.ročník Běhu Kamenickým Šenovem .

 

Závod se opět vrátil k Základní škole na Práchni. Zároveň došlo k jedné podstatné změně. Prodloužili jsme hlavní závod na délku 10 km. Původní okruh jsme zkrátili a v závodě se okruh běžel dvakrát.

Od začátku prezence se dalo tušit, že závod bude rekordní. Jen s obtížemi jsme zvládali zapisovat množství dětí, které chtěli závod absolvovat. Nakonec se zdařilo a v 10.00 hod stáli na startu první závodníci. Bylo příjemné pro pořadatele sledovat to množství rozesmátých a spokojených  dětí na jednotlivých tratích. Délka závodu se prodlužovala tak jak rostl věk dětí. Po poslední kategorii jsme za účasti starosty pana Františka Kučery a místostarosty Zbyňka Jecha odměnili na stupních vítězů ty nejlepší a připravovali se na start hlavního závodu. Na startovní čáře stálo 64 běžců připravených na  5 a 10 km. Na trati 5 km zvítězil a základní traťový rekord ustanovil závodník pořádajícího klubu Josef Zátka, jako jediný se dostal časem pod 20.00 min, zaběhl závod za 19:59 min. Na stejné trati žen mílařek zvítězila Ita Krafková z klubu Cyklorenova Cvikov, ale nejrychlejší byla juniorka Adéla Veselá z AC Česká Lípa, její čas byl 22:13 min.

V závodě na 10 km byli nejrychlejší Ondřej Petr časem 36:19 min. nastavil laťku hodně vysoko, v kategorii žen vyhrála Tereza Macháčková časem 46:13 min.

Poděkování patří městu Kamenický Šenov za finanční podporu, pořadatelům z klubu biatlonu a Základní škole na Práchni za poskytnuté zázemí. Za účast na realizaci závodu patří dík starostovi panu Františku Kučerovi a místostarostovi Zbyňku Jechovi, Městské policii Kamenický Šenov.

Za pořádající klub Jan Půlkrab

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář