Jdi na obsah Jdi na menu

Běh K.Šenovem 8.5.14.

12. 5. 2014

 

8.května, jako už pravidelně každý rok, se scházíme u prácheňské školy. Bude další ročník běhu Kamenickým Šenovem. Po dohledání všech historických dokumentů jsme došli k počtu předcházejících ročníkům do roku 1990 (bylo jich 28) a přidání ročníků nových (11) je jasné že letos běžíme 38.ročník. Jako už naznačovaly předcházející závody Českolipské ligy můžeme čekat hodně závodníků. Jejich počet se před startem hlavního závodu na 6 km ustálil na počtu 173.
Tím byl překonán rekord z roku 2012, kdy jsme závodili ve městě. K naší radosti se scházeli po ránu hlavně děti. Od těch nejmenších až po dorostenky. V 10.00 hod. vystartovali nejmenší a pravidelně po 10 minutách další,vždy o dva roky starší. Po startu nejstarších žáků, žákyň a dorostenek byl počet startujících 99 závodníků. Během vyhlášení dětských a žákovských kategorií se rozrostl i počet startujících hlavního závodu. Na 6 km okruh vystartovalo 77 dorostenců, juniorů, mužů a žen všech věkových kategorií.
Z domácího pořádajícího klubu se na stupně vítězů dostali Adéla Vašáková, Josef Zátka, Nika Majcherová a Týna Sihelníková. V hlavním závodě pak Jana Gittlerová vyhrála kategorii žen nad 35 let. Absolutními vítězi letošního ročníku se svými výkony stali Kateřina Loubková z klubu Eleven Rubena Cvikov a v mužích Míla Honců z Nového Města nad Metují.
Děkujeme všem členům biatlonového oddílu a všem ostatním dobrovolníkům,kteří se podíleli na zdárném průběhu závodu.

51.jpg

Děkujeme Městu Kamenický Šenov za finanční podporu závodu a místostarostovi Zbyňkovi Jechovi za aktivní účast na závodě.
Děkujeme škole na Práchni za zapůjčení prostor pro zázemí závodu.
 
 

Náhledy fotografií ze složky Běh K.Šenovem 14.

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář