Jdi na obsah Jdi na menu

1.kolo Českého poháru 2017.

5. 6. 2017

sm517w.jpg

300 závodníků v žákovských kategoriích a téměř 200 v dorostu a dospělých se kvalifikovalo na 1. kolo Českého poháru v letním biatlonu .

Z klubu biatlonu z Kamenického Šenova se kvalifikovali všichni závodící členové klubu. Ale ne všichni s ambicemi na vítězství, už postup přes náročné regionální závody zaručuje dobrou výkonnost.

Regionální závody naznačovaly, že příprava na sezonu byla dobrá. V podstatě na každém závodě se závodníci klubu umisťovali na stupních vítězů.sm617w.jpg

V sobotu se na Českém poháru běžel vytrvalostní závod na náročných kopcovitých tratích. Závod nejmladších chlapců přinesl klubu premiérové vítězství Matěje Paráska navíc podpořené 5.místem Idmara Janeleho. V dalších žákovských kategoriích se nedařila střelba  a tak se závodníci umisťovali v druhé a třetí desítce pořadí.

V kategorii dorostu a dospělých se prosadili naše medailové jistoty Josef Zátka by druhý a Nikol Majcherová na třetím místě.

Další úspěšný den přišel v neděli ve sprinterském závodě. Nejmladší chlapci opět excelovali. Jen pořadí si vyměnili, tentokrát vyhrál Idmar Janele a Matěj Parásek byl čtvrtý, to vše v pouhých dvou vteřinách. Do první desítky se prosadila Adéla Vašáková (devátá) v kat 11 – 12 let a další vítězství získal Jan Zátka ml. v kat.13 – 14 let. V odpoledním závodě v kategorii juniorek vyhrála Nikol Majcherová.

Tyto skvělé výsledky byly podpořené umístěními Jana Zátky st., Šárky Půlkrabové a Jitky Gittlerové v první desítce pořadí svých kategorií, což  znamenalo historicky nejúspěšnější kolo Českého poháru pro  klub biatlonu Kamenický Šenov.sm717w.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář