Jdi na obsah Jdi na menu

Článek do Šenovských novin.

9. 8. 2013

 

Novinky z biatlonového klubu v Kamenickém Šenově.
 
Sezona 2013 je zatím ve své polovině,ale pro klub biatlonu je zřejmě nejúspěšnější v jeho historii.
Před sezonou se klub rozšířil v žákovských kategoriích.Ke stávajícím členům (Jitka Gittlerová,Milan Vašák,Nikol Majcherová,Kristýna Sihelníková,Věra Junková) přibyli Jiří Rozsypal,Jan Zátka,Josef Zátka,Jakub Munzar,Ema Svitáková,Adélka Vašáková,Jakub Borovička,Matyáš Hřebřina, Patrik Majcher a Lenka Minářová. 
Tito závodníci se zúčastnili šesti oblastních závodů v Libereckém a Ústeckém kraji.
Získali 10 prvních míst:Jitka Gittlerová 3x,Nika Majcherová 2x,Kuba Munzar 2x,Jan Zátka 2x,Lenka Minářová 1x,Markéta Pilná 1x.
Získali 11 druhých míst:Adélka Vašáková 1x,Jirka Rozsypal 1x,Jan Zátka 2x,Nika Majcherová 4x,Milan Vašák 1x,Jana Gittlerová 1x.
Získali  9 třetích míst:Jitka Gittlerová 2x,Jirka Rozsypal 2x,Milan Vašák 1x,Kristýna Sihelníková 1x,Jan Zátka 1x,Adélka Vašáková 2x.
Podle výsledků si na celostátní závody vybojovali účast JIří Rozsypal,Jakub Munzar,JItka Gittlerová,Nikol Majcherová,Milan Vašák a Kristýna Sihelníková v kategoriích žáků,Markéta Pilná,Jana Gittlerová a Šárka Půlkrabová v kat.dospělých.
Už první kolo v Letohradě bylo pro klub úspěšné.Jana Gittlerová byla nejúspěšnější, obsadila druhé místo v kat.žen B.Nikol Majcherová v kat st.žákyň byla dvakrát čtvrtá, Jitka Gittlerová v kat.ml.žákyň dvakrát šestá,Jirka Rozsypal v kat nejml. žáků sedmý a ve stejné kategorii Jakub Munzar osmý.
Druhé kolo v Bystřici pod Hostýnem zvyšující výkonnost závodníků klubu jen potvrdilo. Zvítězily v kat.st.žákyň Nikol Majcherová a v kat žen B Markéta Pilná. Markéta ještě získala druhé místo a Nika byla pátá.Při omezené účasti závodníků klubu z finančních důvodů, tak byl klub velice úspěšný.
Po prázdninách čeká závodníky klubu ještě třetí kolo celostátních závodů a jak v žácích, tak i v kat. dospělých mistrovství republiky.
 
Jan Půlkrab

 
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář