Jdi na obsah Jdi na menu

Podzim 2020.

24. 10. 2020

Zvláštní letní sezona pokračovala v srpnu 3. kolem Českého poháru v Jilemnici.

I při omezeném počtu závodníků se závodů zúčastnil téměř celý klub. V sobotu se běžel sprint se štafetovou střelbou. Závod, který nám úplně nevyhovuje, se tentokrát podařil. Už v mladších žákyních se na stupně vítězů prosadila Adélka Hadravová, skončila třetí. Jáchym Ehrlich po prázdninách prokázal zlepšení a skončil v druhé desítce. Stejně tak se umístil Idmar Janele. Střelecky se dařilo Pavle a Kláře Kreuzovým a výsledkem bylo umístění  Kláry v první desítce a Pavly těsně za ní. V kategorii dorostu a dospělých zopakovala umístění své sestry Kateřina Hadravová třetím místem. Adéla Vašáková se umístila ve třetí desítce. Šárka Půlkrabová byla ve své kategorii sedmá, Jan Doubek pátý. V neděli se umístili Adélka Hadravová byla šestá, Tereza Šachová na 19. místě, Idmar Janele na 12. místě, Klára a Pavla Kreuzovi zopakovaly umístění ze soboty. Pro Kláru to byl nejlepší závod sezony.Ztráta na vítězku byla pouhých 16 vteřin,  stačilo to na 8. místo. Umístění na stupních vybojovala Kateřina Hadravová,po výborném běhu skončila druhá.

Poté už následovala mistrovství republiky.

Nejdříve žactva v Kosmonosích – Mladé Boleslavi 19.9. – 20.9.

Do týmu žáků zasáhla nemoc a tak ne všichni mohli startovat. Startovala Adélka Hadravová, ve vytrvalostním závodě skončila na šestém místě. Střelecky se zadařilo Jáchymovi Ehrlichovi, byl  sedmnáctý s minimální ztrátou, Tereza Šachová po průměrné střelbě doběhla devatenáctá, Idmar Janele jedenáctý, Klára Kreuzová dvanáctá.

Druhý den běželi závodníci závod ve sprintu. Adélka Hadravová skončila opět na šestém místě.

Jáchym bral opět sedmnácté místo. Tereze se závod neobyčejně podařil a vešla se do první desítky, Idmarovi se nezadařila střelba a tak skončil dvacátý. Klára zopakovala umístění ze soboty. Na mistrovství jsme jeli z většími nadějemi na dobré umístění, ale při velkém počtu účastníků a konkurenci středisek byl výsledek úspěchem.

Mistrovství republiky dorostu a dospělých se konalo ve dnech 26.9.-30.9.

Při omezeném počtu závodníků odjeli do Letohradu Adéla Vašáková, Kateřina Hadravová, Šárka Půlkrabová a Jan Doubek.

V sobotu, v náročných podmínkách při vydatném dešti a studeném větru,  se nejvíce dařilo Kateřině Hadravové na sedmém místě, Adéla Vašáková skončila 26., Šárka Půlkrabová dvanáctá, Jan Doubek devátý.

Vrchol sezony na nás čekal v neděli při závodě ve sprintu. Vsadili jsme na úspěch Kateřiny Hadravové a tak všichni účastníci našeho klubu po trati hlídali mezičasy a umístění Kateřiny. Podařila se jí střelba, jak vleže, tak i ve stoje. I když na posledním mezičase ještě o tři vteřiny prohrávala, její strhující finiš přinesl mistrovský titul. Za výkon, který podala jí patří dík celého klubu biatlonu.