Jdi na obsah Jdi na menu

Naše dobré výsledky i v dalších kolech ČP.

12. 2. 2017

Příznivé podmínky letošní zimy umožňují uspořádání všech závodů. Zima je spravedlivá pro přípravu klubů které nemohou odjet za sněhem na sever Evropy, což se týká i našeho biatlonového klubu z Kamenického Šenova . Částečně se to projevuje na našich výsledcích. V Jablonci nad Nisou, na druhém kole českého poháru dorostu a dospělých, se příprava projevila. Jan Doubek byl druhý ve sprintu a třetí ve stíhačce. Josef Zátka v nabité kategorii dorostenců uspěl hlavně ve sprintu,byl osmý. Stíhačka byla ve větru náročná na střelbu a tak si Pepa trochu pohoršil klesl na 13 místo. Jan v kategorii mužů B předvedl standardní výkon, skončil ve sprintu 11 a ve stíhačce 10.

V kategorii žactva se některým závodníkům nepodařilo splnit limit postupu a navíc zasáhla chřipka. Do Letohradu na druhé kolo českého poháru odjel jen Jan Zátka ml.,dařilo se mu hlavně ve sprintu,  kde skončil na 7 místě. Ve vytrvalostním závodě se nezadařila druhá položka střelby a tak skončil na 20.místě.

Třetí kolo Českého poháru dorostu a dospělých se konalo v Harrachově. Tentokrát Jan Doubek nenechal nic náhodě a výtečnou střelbou a dobrým během nedal nikomu šanci,dvakrát vyhrál. Ve stejné kategorii závodící Jan Zátka byl ve vytrvalostním závodě díky pomalejším lyžím na 14.místě. Druhý den se výrazně zlepšil a vybojoval osmým místem postup na mistrovství republiky. Josef  Zátka podlehl trochu atmosféře,ne vždy se trefil do terče a tak díky průměrné střelbě skončil na 12. a 11. místě,což v konkurenci  30. závodníků byl stejně úspěch.

O víkendu  10.-12.2.17 závodilo žactvo v Jablonci nad Nisou. První den se jel sprint. Dařilo se Honzíkovi  Zátkovi,dobře střílel a dařilo se mu i na lyžích a bylo z toho 11.místo. Na Jirkovi Rozsypalovi a Jitce Gittlerové se projevilo onemocnění a tak skončili v závěru startovního pole. Jen pro zajímavost v kategoriích startoval o po 60 závodnících. V neděli žactvo závodilo v nové disciplině biatloncrosu.    V podstatě je to sprinterský závod přes umělé překážky,se slalomem do kopce i z kopce,v jízdě pozadu  a podobně. Opět uspěl Jan Zátka ,s minimální ztrátou byl  na 14. místě.